46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknē filmē komēdiju "Reiz Rēzeknē"

Фото: Edgars Blinovs
Ar mērķi popularizēt Rēzeknes pilsētu pēc Pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” ierosinājuma, jūlijā Latvijas un Krievijas apvienotā mākslinieku grupa veiksmīgi uzsākusi uzņemt īsmetrāžas mākslas filmu “Reiz Rēzeknē”, informē īsfilmas direktors Edgars Blinovs.
Filma ir mūsdienu piedzīvojumu komēdija, kura pilnībā tiks uzfimēta 2016.gada augustā, lai jau nākošgad filma varētu startēt kinofestivālā “Open Place” kā darbs no Rēzeknes pilsētas, piedzīvojot savu pirmizrādi tieši šeit.

Scenārija autors ir Krievijas scenārists Viktors Pipā, kuram bija iespēja iepriekš izbaudīt Rēzeknes pilsētas ielas, būves, zaļas un atpūtas zonas, lai iejustos rēzekniešu atmosfērā un maksimāli ticami nodotu sajūtas un emocijas gan filmas personāžiem, gan filmas skatītājem. 
 
Filmas tehnisko nodrošinājumu veic profesionālā filmēšanas komanda no Rīgas, kuru vada pieredzējušais operators Aleksandrs Grebņevs. Viņu varēja pamanīt un sadzidrēt Rēzeknes pilsētas svētkos 29.jūlijā, kad pie Pilskalna, kur notika Viduslaiku programma, tika filmēta viena no epizodēm, bet lielas pasākuma apmeklētāju uzmanības dēļ, operatoram nācās cilvēkiem aizrādīt neskatīties kamerā. Tas viss bija nepieciešams tāpēc, lai maksimāli rādītu ticamības efektu. 
 
Aktieri filmas galvenajām lomām rūpīgi tika atlasīti, ņēmot vērā tēlu raksturojumus. Starp tiem leģendārā Latvijas kino zvaigzne - Arnis Līcītis, kā arī šarmantais Andris Bulis, neatkārtojamie Dailes teātra aktieri Sarmīte Rubule, kā arī rēzekniešiem jau pazīstāms Edijs Zalaks, kurš 2015.gada teātra-studijas „Joriks” izrādē Donkihot nepārspējami notēloja savu lomu un Pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina. Starp Krievijas aktieriem filmā ir iesaistīta harizmātiskā Jelizaveta Arzamasova, kolorītais Maksims Kolosovs un pats filmas scenārija autors - Viktors Pipā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"